Ragacsos diós csók kevés hozzávalóból: erre használhatod a maradék tojásfehérjét

A ragacsos diós csókhoz alig kell valami, ráadásul a maradék tojásfehérjét is nyugodtan elhasználhatod hozzá.

dios csok
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha maradt a hűtőben néhány tojásfehérje, ne öntsd ki, hanem készíts belőle édes, ragacsos diós csókot! A kis teasütemény mindössze négy hozzávalóból áll, amelyek között a liszt nem is szerepel, így gluténmentes is. Hasonló sütit készíthetsz darált mandulából vagy mogyoróból is, úgy is nagyon finom lesz.

Diós csók

Hozzávalók 4 személyre

  • 18 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább, amíg szép fényes lesz. Ekkor forgasd bele a darált diót is, de ilyenkor már ne verd, hogy a hab meg ne törjön, csak fakanállal vagy spatulával óvatosan keverd el.

 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és kiskanállal halmozz rá adagokat a masszából. Told 140 fokos sütőbe. Tíz perc múlva mérsékeld a lángot 120 fokra, és így szárítsd tovább, amíg a diós csókok külseje megszilárdul. Akkor jók, ha a kérgük roppan, de belül még ragacsosak.

Egy kis dió jót tesz a szendvicskrémeknek is: lencsepástétommal párosítva mindenképp próbáld ki!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük