Gyors, foszlós diós csiga gazdag töltelékkel

Íme, az új kedvenced

A diós csiga leveles tésztából olyan gyorsan elkészül, hogy akár reggel frissen is megsütheted.

Gyors, foszlós diós csiga gazdag töltelékkel
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van a kamrádban dió, a hűtődben leveles tészta, rögtön hozzáfoghatsz ehhez a pompás és egyszerű sütihez. Langyosan szinte letehetetlen. A tetejére citrommázat vagy fehérjehabot is rakhatsz. Ha így készíted, biztosan nem lesz száraz.

Diós csiga

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 30 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten olvaszd ki körülbelül 50 perc alatt. Lisztezett felületen nyújtsd ki egy-két milliméteresre. Tégy fel forrni egy deci tejszínt, add hozzá a diót, a cukrot, a vaníliás cukrot, reszeld hozzá a citrom héját és szórd bele a mazsolát. Jól keverd össze, ha rottyan egyet, leveheted a tűzről.

A diós masszát kend a kinyújtott tésztára, majd szorosan tekerd fel, mint a bejglit. Szeleteld fel másfél centi szélesen, és rakd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd 20 percig, majd a maradék tejszínnel locsold meg. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még öt percig. Ha mindenhol szép piros a tészta, szedd ki, és porcukorral megszórva kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük