Álomfinom diós tekercs leveles tésztából: aszalt gyümölcsök kerülnek a töltelékbe

A leveles tésztából készült diós tekercs töltelékébe most aszalt gyümölcsök kerülnek.

Diós, aszalt gyümölcsös tekercs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pillanatok alatt készíthetsz fantasztikus diós tekercset leveles tésztából aszalt gyümölcsökkel. Jól mennek hozzá a különböző fűszerek, és a házi baracklekváros alap is. Ha fagyasztott tésztát használsz, elkészítés előtti este vedd ki a mélyhűtőből, hogy lassan olvadjon fel.

Diós, aszalt gyümölcsös tekercs

Hozzávalók

  • 30 dkg ízlés szerinti aszalt gyümölcs
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2.5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
  • kristálycukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát terítsd ki, ha szükséges, nyújtsd ki, majd kend meg baracklekvárral. A darált diót keverd össze a cukorral és a fűszerekkel, és szórd meg vele a tésztát. Az aszalt gyümölcsöket aprítsd fel, oszd el őket a dió tetején, és az egészet tekerd fel, mint a bejglit. Helyezd el a tekercset sütőpapírral kibélelt tepsiben. A vajat olvaszd fel, és kend meg vele a süti tetejét és oldalát, és szórd meg kevés kristálycukorral. 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész van, várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.

Mazsolával és dióval töltött sült alma: mennyei desszert pofonegyszerűen

Az alma egészen puhára, szinte krémesre sül a sütőben, miközben ropog a dió a töltelékében, tökéletes kontrasztot képez.

Elolvasom
Ezt is szeretjük