Álomfinom diós tekercs leveles tésztából: aszalt gyümölcsök kerülnek a töltelékbe
A leveles tésztából készült diós tekercs töltelékébe most aszalt gyümölcsök kerülnek.

dios leveles
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pillanatok alatt készíthetsz fantasztikus diós tekercset leveles tésztából aszalt gyümölcsökkel. Jól mennek hozzá a különböző fűszerek, és a házi baracklekváros alap is. Ha fagyasztott tésztát használsz, elkészítés előtti este vedd ki a mélyhűtőből, hogy lassan olvadjon fel.

Diós, aszalt gyümölcsös tekercs

Hozzávalók

  • 30 dkg ízlés szerinti aszalt gyümölcs
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2.5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
  • kristálycukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát terítsd ki, ha szükséges, nyújtsd ki, majd kend meg baracklekvárral. A darált diót keverd össze a cukorral és a fűszerekkel, és szórd meg vele a tésztát. Az aszalt gyümölcsöket aprítsd fel, oszd el őket a dió tetején, és az egészet tekerd fel, mint a bejglit. Helyezd el a tekercset sütőpapírral kibélelt tepsiben. A vajat olvaszd fel, és kend meg vele a süti tetejét és oldalát, és szórd meg kevés kristálycukorral. 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész van, várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.

A dió és a különböző aszalványok párosítása az illatos sült almában is jól működik.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük