Álomfinom diós tekercs leveles tésztából: aszalt gyümölcsök kerülnek a töltelékbe
A leveles tésztából készült diós tekercs töltelékébe most aszalt gyümölcsök kerülnek.
![Diós, aszalt gyümölcsös tekercs](https://kep.index.hu/1/0/4710/47102/471022/47102280_cc10b80ffa43ca81b58b494c110e8d72_wm.jpg)
Pillanatok alatt készíthetsz fantasztikus diós tekercset leveles tésztából aszalt gyümölcsökkel. Jól mennek hozzá a különböző fűszerek, és a házi baracklekváros alap is. Ha fagyasztott tésztát használsz, elkészítés előtti este vedd ki a mélyhűtőből, hogy lassan olvadjon fel.
Diós, aszalt gyümölcsös tekercs
Hozzávalók
- 30 dkg ízlés szerinti aszalt gyümölcs
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg porcukor
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 csomag leveles tészta
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 2.5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
- kristálycukor a szóráshoz
Elkészítés:
A leveles tésztát terítsd ki, ha szükséges, nyújtsd ki, majd kend meg baracklekvárral. A darált diót keverd össze a cukorral és a fűszerekkel, és szórd meg vele a tésztát. Az aszalt gyümölcsöket aprítsd fel, oszd el őket a dió tetején, és az egészet tekerd fel, mint a bejglit. Helyezd el a tekercset sütőpapírral kibélelt tepsiben. A vajat olvaszd fel, és kend meg vele a süti tetejét és oldalát, és szórd meg kevés kristálycukorral. 180 fokos sütőben 20 perc alatt süsd aranyszínűre. Ha kész van, várd meg, amíg kihűl, és utána szeleteld.
A dió és a különböző aszalványok párosítása az illatos sült almában is jól működik.
Mazsolával és dióval töltött sült alma: mennyei desszert pofonegyszerűen
Az alma egészen puhára, szinte krémesre sül a sütőben, miközben ropog a dió a töltelékében, tökéletes kontrasztot képez.
Elolvasom- sütemény
- szegfűszeg
- leveles tészta
- gyömbér
- aszalt gyümölcs
- darált dió
- diós tekercs
- diós tekercs aszalt gyümölcsökkel
- Recept