Ragacsos brownie dióval és aszalt gyümölcsökkel: olvasztott étcsoki az alapja

Ebbe a ragacsos brownie-ba bőven kerül a roppanós dióból és az édes aszalt gyümölcsökből is.

Diós-aszalt gyümölcsös brownie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brownie lapos, ragacsos és annyira kiadós, hogy már egy-két szelet eltelít belőle. Az alapreceptet kedvedre variálhatod: ebbe a változatba aszalt gyümölcsök kerültek, a tetején pedig pekándió roppan. Fontos, hogy a megadott sütési időt ne lépd túl, hogy a brownie ki ne száradjon.

Diós-aszalt gyümölcsös brownie

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg pekándió
  • 8 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A csokit olvaszd össze a vajjal, és tedd félre, hogy kicsit kihűljön. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliaaromával, majd add hozzá a vajas csokit.

 

A lisztet keverd el a kakaóporral és a sütőporral, add a tojásos részhez, végül forgasd bele először a vörös áfonyát, utána lazán, hogy meg ne törjön, a tojáshabot. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét rakd ki pekándióval, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd készre. Nem baj, ha a beleszúrt villára még ráragad a tészta, amíg hűl, a közepe is éppen eléggé megszilárdul.

A vörös áfonyából mennyei szószt is készíthetsz, amely húsok mellé tálalva tökéletes.

Fűszeres vörösáfonya-szósz: grillhúsok mellé is tökéletes

Az almaszósz mintájára, sok melengető fűszerrel készül, intenzív mélyvörös színe pedig azonnal rabul ejt.

Elolvasom

Kép: Premyuda Yospim / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük