Ragacsos brownie dióval és aszalt gyümölcsökkel: olvasztott étcsoki az alapja
Ebbe a ragacsos brownie-ba bőven kerül a roppanós dióból és az édes aszalt gyümölcsökből is.
A brownie lapos, ragacsos és annyira kiadós, hogy már egy-két szelet eltelít belőle. Az alapreceptet kedvedre variálhatod: ebbe a változatba aszalt gyümölcsök kerültek, a tetején pedig pekándió roppan. Fontos, hogy a megadott sütési időt ne lépd túl, hogy a brownie ki ne száradjon.
Diós-aszalt gyümölcsös brownie
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg étcsoki
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 10 dkg pekándió
- 8 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A csokit olvaszd össze a vajjal, és tedd félre, hogy kicsit kihűljön. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a cukorral és a vaníliaaromával, majd add hozzá a vajas csokit.
A lisztet keverd el a kakaóporral és a sütőporral, add a tojásos részhez, végül forgasd bele először a vörös áfonyát, utána lazán, hogy meg ne törjön, a tojáshabot. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejét rakd ki pekándióval, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt süsd készre. Nem baj, ha a beleszúrt villára még ráragad a tészta, amíg hűl, a közepe is éppen eléggé megszilárdul.
A vörös áfonyából mennyei szószt is készíthetsz, amely húsok mellé tálalva tökéletes.
Fűszeres vörösáfonya-szósz: grillhúsok mellé is tökéletes
Az almaszósz mintájára, sok melengető fűszerrel készül, intenzív mélyvörös színe pedig azonnal rabul ejt.
ElolvasomKép: Premyuda Yospim / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció