Rusztikus diós, almás süti: a tésztát 10 perc alatt összeállítod
A diós, almás süti igazi klasszikus, nem drága, és csodás íze van.

rusztikus-almas-dios-suti
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ősz legfinomabb ízei egy tepsiben! Ha nem akarsz kockáztatni, a diós-almás sütit vesd be. A lédús, egészséges alma mindig kéznél van. Tökéletesen harmonizál a dióval, és jót tesz a tésztának, ha nem darálva, hanem kisebb darabokban kerül bele. Amint megérzed a süti illatát, alig bírod kivárni, míg ehetőre hűl. Tökéletes desszert, csomagolhatsz belőle tízóraira, és a kávé mellé is jólesik. 

Diós, almás süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1.5 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 0.5 bögre dió
  • 3 db alma
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almát vágd kisebb darabokra, és locsold meg a citrom levével. Üsd egy tálba a tojásokat, keverd ki jól a cukorral, az olajjal és a vaníliás cukorral. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót, majd forgasd hozzá a tojásos keverékhez. Dolgozd hozzá az almát és az apróra vágott diót is. 
 

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütit a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld. 
Az almás pitét sem lehet megunni! Ha bevált arányokkal dolgozol, biztos a siker. 

Ezt is szeretjük