Karamellás, diós-almás pite, amiből egy szelet nem elég
Ha az almákat megkaramellizálod, mielőtt a tésztába teszed, még finomabb lesz a süti.

Karamellás, diós-almás pite, amiből egy szelet nem elég
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nagyon divatosak, de szélesítik az alakot: ezek a szezon csalóka ruhadarabjai »

Isteni dinnyefagyi, ami nem tesz keresztbe a fogyókúrának: 2 összetevőből elkészül »

5 híres 50 év feletti nő, aki plasztikáztatott és nem kellett megbánnia: jól néznek ki, művi hatás nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csak kicsit tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos almás pitét. Nem is tér el sokban tőle, hisz az omlós tészta bármilyen más linzeres sütinek is lehet az alapja. A dió, a fahéj és a szegfűszeg együtt még zamatosabbá teszik a tölteléket. Nem beszélve arról, hogy a sütőből áradó csodás illatra mindenki a konyhában terem. 

Diós-almás pite

Hozzávalók:

A karamellizált almához

  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A cukrot szórd egy tálba, rakd hozzá a vajat, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve olvaszd össze, azaz karamellizáld meg. Arra figyelj, hogy ne legyen túl sötét. Tedd hozzá az almát, önts hozzá kevés vizet, így biztosan nem fog leégni. Párold puhára az almát, majd szórd meg fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával és keményítővel. 
 

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba. Morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal, majd add hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a sót. Gyúrd össze, ha nem áll össze, önts hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. A tésztát vedd ketté, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe fél órára. Pihentetés után nyújtsd akkorára, mint a piteformád. Egyengesd el rajta az almás tölteléket, szórd meg dióval, és fedd be a másik tésztalappal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd szép aranybarnára 30 perc alatt. 

 

Ezt is szeretjük