Isteni diós, almás céklasaláta: ez segít felturbózni az immunrendszeredet
Ne csak ecetes lében eltett savanyúságként tekints a céklára! Érdemes minél többet kihozni belőle.
A cékla tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és akkor van a szezonja, amikor már nem kapható sok friss zöldség, gyümölcs. Ráadásul főzni sem kell, így megmarad benne minden vitamin. Tartalmas előételként vagy könnyed vacsoraként egyaránt megállja a helyét.
Diós, almás céklasaláta
Hozzávalók
- 50 dkg cékla
- 1 db alma
- 2 evőkanál dió
- 3 evőkanál almaecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál méz
- 1 csipet só
Elkészítés:
A céklát és az almát hámozd meg, majd reszeld le. Vágd durvára a diót, és száraz serpenyőben pirítsd meg, így még teltebb lesz az íze. Egy kisebb tálban keverd össze az almaecetet, az olívaolajat, a mézet és a csipet sót.
Rakd egy tálba az almát és a céklát, óvatosan keverd össze az almaecetes öntettel, és szórd meg a dióval. Érdemes pihentetni fél-egy órát, hogy az ízek összeérjenek.
A céklából egészséges hamburgerpogácsát is készíthetsz. Finom szaftos és kellemesen fűszeres lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció