Pompás diókrémes torta: diós piskótalappal a legfinomabb
De jó a diós süti! Az egyszerű piskótából és a selymes krémből mennyei tortát készíthetsz.

dios-kavekremes-torta
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Pihe-puha pizsamák télre: egész nap ezekben akarsz majd maradni »

Naomi Campbell 49 évesen is a csúcson van: ő lett 2019 divatikonja »

Házi mitesszereltávolító maszk rém egyszerűen: kitisztítja a pórusokat és lehúzza a gyulladást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dió annyiféleképpen felhasználható a konyhában, számtalan sütemény lesz tőle még ellenállhatatlanabb. Az ősz értékes termése ráadásul igazi vitaminbomba, különösen A-, E- és B-vitaminban gazdag. A piskóta is jobb lesz, ha keversz hozzá diót. Tökéletes tortaalapnak is, amit elég főzés nélküli, vajas krémmel megkenni. Ha megpirítod a diót, még karakteresebb, teltebb lesz az íze. 

Diókrémes torta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 0.5 dl kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál rum

A tetejére

  • dióbél
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd kanalanként add hozzá diót, a sót és a lisztet. Dolgozd simára a masszát, és egyengesd sütőpapírral bélelt tortaformába vagy közepes méretű tepsibe. Süsd meg a tésztát 160 fokon 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt fogvájó vagy tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.
 

Amíg a tészta hűl, készítsd el a krémet. A vajat habosítsd a kétféle cukorral, add hozzá a kávét, a rumot, végül több részletben a diót is dolgozd bele. A tésztát vágd ketté, és töltsd meg a krémmel, majd vond be vele a tésztát. Díszítsd dióbéllel, majd tedd a hűtőbe legalább két-három órára.  
Az egyszerű kuglóf is ellenállhatatlanabbá válik a diótól. Egy pohár forró ital mellé jobbat el sem képzelhetsz.  

Ezt is szeretjük