Hűsítő szicíliai jégkása házilag: édes, dinnyés granita

A csodás dinnyés granita mindössze három hozzávalóból készül, és könnyen lehűtheted, felfrissítheted magad vele.

Dinnyés granita receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fagyi és a jégkrém mellett kánikulai napokon feltétlenül próbáld ki a híres szicíliai granitát! Az állaga leginkább a sorbet-re hasonlít, kevésbé krémes, mint a fagyi, és nem tartalmaz tejet. Az ízek változatosak lehetnek: a kávéstól a csokoládéson át a gyümölcsösig bármilyet kipróbálhatsz. Most a dinnyénél jobb alapanyagot nem találsz.

Dinnyés granita

Hozzávalók

  • 60 dkg görögdinnye
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Készíts szirupot, azaz a cukrot keverd a vízhez, és forrald fel. Távolítsd el a dinnye magjait, a gyümölcs húsát kanalazd ki, és vágd kisebb darabokra. Rakd turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és pürésítsd. Végül add hozzá a szirupot.
Öntsd egy nagyobb dobozba, és tedd a fagyasztóba. Félóránkét kapargasd meg villával. Akkor jó, ha teljesen kristályos. Tálkákban, poharakban kínáld. 
A legfinomabb hűsítőket érdemes otthon elkészíteni. Íme néhány egyszerű ötlet!

Ezt is szeretjük