Sűrű lime-os, dinnyés gazpacho: jegesen a legfinomabb
Kánikulában igazi felfrissülést jelent a gazpacho, aminek a dinnyés változata is isteni. Ráadásul még főzni sem kell.

lime-os-dinnyes-gazpacho
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spanyolok fűszeres levese, a gazpacho tele van a szezon kedvenc zöldségeivel, amik mellé ráadásul most mézédes dinnye is kerül. Amilyen különleges és finom, olyan egyszerű és gyors összedobni. Nagy előnye, hogy csak turmixolni kell. Jéghidegre hűtve még a fagyinál is jobban esik. 

Dinnyés gazpacho

Hozzávalók:

  • 40 dkg dinnye
  • 2.5 dl paradicsomlé
  • 1 szár zeller
  • 1 lila hagyma
  • 0.5 kígyóuborka
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 lime
  • balzsamecet
  • bors
  • pirított kenyérkocka
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnyét magozd ki, és vágd fel kisebb darabokra. Rakd turmixgépbe, öntsd hozzá a paradicsomlevet, add hozzá a meghámozott uborkát, a zellert, a hagymát, és turmixold jó pépesre. Ha túl sűrűnek találod, önts hozzá kevés vizet. Ízesítsd sóval és borssal, rakd hozzá a lime frissen facsart levét.


Lefedve tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Ha nincs sok időd, jégkockával is lehűtheted. Tálalás előtt locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd keverd össze. Tedd bele a dinnyekockát, a zöldségdarabokat, és díszítsd bazsalikomlevéllel. A spanyolok még pirított kenyérkockával is gazdagítják.
A dinnye salátába is remek választás, a paradicsom és a feta sajt is jól megy hozzá. 

Ezt is szeretjük