Isteni, egyszerű és diétás: málnás morzsasüti macera nélkül
A morzsasüti a világ egyik legegyszerűbb édessége, savanykás málnával különösen finom. Fogyókúra alatt se mondj le róla!
Édességre vágysz, de fogyókúrába fogtál? Ne aggódj, ezzel a recepttel bátran bűnözhetsz! Az angolok népszerű pitéjéhez, a gyors crumble-höz a bogyós gyümölcsök kifejezetten illenek. Alig kihűlve, fagyival csodás nyári desszertet készíthetsz minden erőlködés nélkül. A vajat kókuszzsírral is helyettesítheted.
Diétás, málnás morzsasüti
Hozzávalók
- 40 dkg málna
- 15 dkg zabliszt
- 8 dkg vaj
- 5 evőkanál eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A málnát mosd meg alaposan, majd csepegtesd le. Rakd egy tálba a lisztet, az eritrit felét, a sót és a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal, az ujjbegyeddel morzsold össze. A málnát tedd kiolajozott, lisztezett kerámia formába, a tetejét szórd meg a maradék eritrittel, és fedd be a morzsával.
Helyezd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd 25-30 percig, amíg a tetején a morzsa szép, aranybarna színt kap. Figyelj, hogy a tészta ne égjen meg. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával vagy sütőpapírral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció