Darált hússal töltött tejfölös krumpli
Nagyon egyszerű, mégis látványos fogás a darált hússal töltött krumpli. A kis kalapok izgalmassá teszik az egyszerű ételt.
Darált hússal nemcsak rakott ételeket készíthetsz, hanem bele is töltheted valamiben, például krumpliba.
Az egyszerű étel igazán izgalmas lesz a saját krumplikalapkától, így hiába nem nehéz elkészíteni, különleges fogás lesz.
Darált hússal töltött tejfölös krumpli
Hozzávalók:
- 4 nagy krumpli
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- só
- bors
- pár kanál tejföl
A krumplit pár percre tedd forró vízbe, majd óvatosan hámozd meg, vágd ketté, a közepébe pedig vájj lyukat. A húsból, a tojásból, a felkockázott hagymából és a fűszerekből keverj fasírozottat, és töltsd bele a krumplikba.
A tetejükre tegyél egy kevés tejfölt, majd egy rácson fóliával letakarva tedd a sütőbe. Süsd így 15 percig, majd vedd le a fóliát, és locsolgatás közben pirítsd meg - érdemes tenni alá egy tepsit. Végül szórd meg a reszelt sajttal, és olvaszd rá. Kínálhatsz mellé savanyúságot.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- krumpli
Csirkés rakott krumpli

- sajt
- krumpli