Darált hússal töltött paradicsom: összesütve még finomabb
Előételként vagy vacsoraként is bevetheted a fűszeres darált hússal töltött, sajttal turbózott paradicsomot.

daralt-hussal-toltott-paradicsom
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Ezek a legjobb hidratáló arckrémek télre: minden bőrtípusra »

Tisztítja a májat és segíti a fogyást: egyszerű céklaturmix, ami még finom is »

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paradicsom sokféle lehet, készítheted diétásan, üthetsz bele tojást, vagy akár darált hússal is megtöltheted. Utóbbi laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A paradicsom belsejét se dobd ki, jó lesz lecsóba vagy levesbe. Az ínycsiklandó ételhez lehetőleg nagy és édes paradicsomot válassz. Bár egész évben elkészítheted, most a legfinomabb. 

Darált hússal töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagy paradicsom
  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket kapard ki egy kanállal. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a kikapart paradicsommal, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. 

Töltsd meg a paradicsomokat a húsos masszával, és rakj még a tetejükre sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd tedd vissza a paradicsomok tetejét, és süsd még 10-15 percig. Amikor a sajt elolvad, a paradicsom héja ráncos, kiveheted a sütőből. 
A paradicsomból ízletes zöldséglekvárt is készíthetsz, ami húsok mellé is tökéletes. 

Ezt is szeretjük