Darált hússal töltött paradicsom: összesütve még finomabb
Előételként vagy vacsoraként is bevetheted a fűszeres darált hússal töltött, sajttal turbózott paradicsomot.
A töltött paradicsom sokféle lehet, készítheted diétásan, üthetsz bele tojást, vagy akár darált hússal is megtöltheted. Utóbbi laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A paradicsom belsejét se dobd ki, jó lesz lecsóba vagy levesbe. Az ínycsiklandó ételhez lehetőleg nagy és édes paradicsomot válassz. Bár egész évben elkészítheted, most a legfinomabb.
Darált hússal töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db nagy paradicsom
- 40 dkg darált hús
- 10 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket kapard ki egy kanállal. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a kikapart paradicsommal, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával.
Töltsd meg a paradicsomokat a húsos masszával, és rakj még a tetejükre sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd tedd vissza a paradicsomok tetejét, és süsd még 10-15 percig. Amikor a sajt elolvad, a paradicsom héja ráncos, kiveheted a sütőből.
A paradicsomból ízletes zöldséglekvárt is készíthetsz, ami húsok mellé is tökéletes.
Még több recept