Darált hússal töltött paradicsom: összesütve még finomabb
Előételként vagy vacsoraként is bevetheted a fűszeres darált hússal töltött, sajttal turbózott paradicsomot.


- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Ezért a hatóanyagért rajong most a szépségipar: a borostyánkősav fiatalítja a bőrt, és csökkenti a pattanások számát »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
A töltött paradicsom sokféle lehet, készítheted diétásan, üthetsz bele tojást, vagy akár darált hússal is megtöltheted. Utóbbi laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A paradicsom belsejét se dobd ki, jó lesz lecsóba vagy levesbe. Az ínycsiklandó ételhez lehetőleg nagy és édes paradicsomot válassz. Bár egész évben elkészítheted, most a legfinomabb.
Darált hússal töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db nagy paradicsom
- 40 dkg darált hús
- 10 dkg sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket kapard ki egy kanállal. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a kikapart paradicsommal, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával.
Töltsd meg a paradicsomokat a húsos masszával, és rakj még a tetejükre sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd tedd vissza a paradicsomok tetejét, és süsd még 10-15 percig. Amikor a sajt elolvad, a paradicsom héja ráncos, kiveheted a sütőből.
A paradicsomból ízletes zöldséglekvárt is készíthetsz, ami húsok mellé is tökéletes.
Még több recept