Darált hússal töltött paradicsom: összesütve még finomabb

Előételként vagy vacsoraként is bevetheted a fűszeres darált hússal töltött, sajttal turbózott paradicsomot.

Darált hússal töltött paradicsom

A töltött paradicsom sokféle lehet, készítheted diétásan, üthetsz bele tojást, vagy akár darált hússal is megtöltheted. Utóbbi laktató, mégsem nehéz a gyomornak. A paradicsom belsejét se dobd ki, jó lesz lecsóba vagy levesbe. Az ínycsiklandó ételhez lehetőleg nagy és édes paradicsomot válassz. Bár egész évben elkészítheted, most a legfinomabb. 

Darált hússal töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db paradicsom nagy
  • 40 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, a tetejüket vágd le, a belsejüket kapard ki egy kanállal. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a kikapart paradicsommal, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. 

Töltsd meg a paradicsomokat a húsos masszával, és rakj még a tetejükre sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd tedd vissza a paradicsomok tetejét, és süsd még 10-15 percig. Amikor a sajt elolvad, a paradicsom héja ráncos, kiveheted a sütőből. 
A paradicsomból ízletes zöldséglekvárt is készíthetsz, ami húsok mellé is tökéletes. 

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük