Darált hússal töltött padlizsántekercsek paradicsomos szószban: könnyű nyári étel
Ha olyan fogásra vágysz, ami laktat, mégsem nehezíti el a gyomrot, készíts darált hússal töltött padlizsántekercseket!
Szereted a tepsiben sült, töltött zöldségeket? Akkor legközelebb ezeket az ínyenc falatokat készítsd el! A padlizsánt ezúttal vékony szeletekre kell vágni úgy, hogy a héját nyugodtan meghagyhatod. A sütőből kivéve rögtön tálalhatod, de kihűlve is remek előétel vagy vendégváró falatka lehet. Ha diétásabban ennéd, csirkehúsból készítsd a tölteléket. A sertésből vagy a marhából szaftosabb lesz az ízletes étel.
Darált hússal töltött padlizsántekercsek
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 40 dkg hámozott paradicsom
- 3 db padlizsán
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 2.5 dl víz
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánokat mosd meg, és vágd hosszában körülbelül három milliméter vastag csíkokra. Sózd be, és pihentesd legalább 20 percig. Közben a darált húst keverd össze jó alaposan az apróra vágott vöröshagymával, zsemlemorzsával, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd rá a hámozott paradicsomot, önts hozzá vizet, szórd hozzá a bazsalikomot, és forrald össze 10 perc alatt.
A padlizsánt öblítsd le, törölgesd le papírtörlővel a nedvességet. Forró olajban a szeletek mindkét oldalát süsd két-két percig, majd szedd ki a zsiradékból. Kanalazd a húsos masszát a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Tűzd meg fogvájóval, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét. Rendezd a töltött padlizsánokat zsiradékkal kikent tepsibe. Kanalazd rá a paradicsomszószt, és 180 fokos sütőben süsd meg 20-30 perc alatt.
Ha szereted a padlizsánt, akkor ne hagyd ki ezt az összeállítást, válogass recepteket az egyszerű krémtől a főfogásig!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció