Darált hússal töltött padlizsántekercsek paradicsomos szószban: könnyű nyári étel

Ha olyan fogásra vágysz, ami laktat, mégsem nehezíti el a gyomrot, készíts darált hússal töltött padlizsántekercseket!

Darált hússal töltött padlizsántekercsek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szereted a tepsiben sült, töltött zöldségeket? Akkor legközelebb ezeket az ínyenc falatokat készítsd el! A padlizsánt ezúttal vékony szeletekre kell vágni úgy, hogy a héját nyugodtan meghagyhatod. A sütőből kivéve rögtön tálalhatod, de kihűlve is remek előétel vagy vendégváró falatka lehet. Ha diétásabban ennéd, csirkehúsból készítsd a tölteléket. A sertésből vagy a marhából szaftosabb lesz az ízletes étel. 

Darált hússal töltött padlizsántekercsek

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 40 dkg hámozott paradicsom
  • 3 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2.5 dl víz
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat mosd meg, és vágd hosszában körülbelül három milliméter vastag csíkokra. Sózd be, és pihentesd legalább 20 percig. Közben a darált húst keverd össze jó alaposan az apróra vágott vöröshagymával, zsemlemorzsával, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal. A zúzott fokhagymát kevés olívaolajon süsd addig, amíg elkezd színesedni és illatozni. Rakd rá a hámozott paradicsomot, önts hozzá vizet, szórd hozzá a bazsalikomot, és forrald össze 10 perc alatt.

A padlizsánt öblítsd le, törölgesd le papírtörlővel a nedvességet. Forró olajban a szeletek mindkét oldalát süsd két-két percig, majd szedd ki a zsiradékból. Kanalazd a húsos masszát a padlizsánszeletekre, és tekerd fel. Tűzd meg fogvájóval, hogy a tekercsek ne nyíljanak szét. Rendezd a töltött padlizsánokat zsiradékkal kikent tepsibe. Kanalazd rá a paradicsomszószt, és 180 fokos sütőben süsd meg 20-30 perc alatt.
Ha szereted a padlizsánt, akkor ne hagyd ki ezt az összeállítást, válogass recepteket az egyszerű krémtől a főfogásig!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük