Darált hússal töltött cukkinitekercs: sütőben és grillen is elkészítheted
A töltött cukkinit sokféleképpen variálhatod. Ha tekercsként kínálod, biztosan nem lesz unalmas.
Ha eddig rántottad a cukkinit, vagy hajóformában tálaltad, ideje, hogy kipróbáld így is! A cukkinitekercsek nagyon gusztán néznek ki. Az egyszerű, finom, laktató fogást akár köret nélkül vagy könnyed salátával is tálalhatod. Grillpartikon is bátran bevetheted.
Darált hússal töltött cukkinitekercs
Hozzávalók
- 2 db cukkini közepes
- 40 dkg darált hús
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Kevés olajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd mehet hozzá a préselt fokhagyma. Tedd hozzá a darált húst, kevergesd fehéredésig, majd sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát. Önts hozzá kevés vizet, és párold 15-20 percig.
A cukkinit mosd meg, majd héjastól hosszában vágd körülbelül három milliméteres szeletekre egy éles késsel vagy zöldséghámozóval. Sózd be, majd a zöldségcsíkokra kanalazz a darált húsos keverékből. Tekerd fel, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, fedd le fóliával. Ha grilleznéd, rakd forró rácsra, és folyamatosan forgatva süsd meg.
A cukkini olyan sokoldalú, hogy akár savanyúságot is készíthetsz belőle.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció