30 perces darált húsos tészta: gyors, szaftos és laktató

Munka után hamar összedobhatod a darált húsos tésztát, ami laktató vacsora is lehet, és a család minden tagja szeretni fogja.

Darált húsos tészta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van a hűtődben egy adag darált hús, akár rögtön elkészítheted ezt az ízletes, kiadós tésztát. Nyugodtan tedd félre a diétádat: bár olajat is használhatsz, úgy igazán finom, ha a hagymát libazsíron párolod puhára. Egy teáskanál Cayenne-bors kellően pikánssá teszi a ragut.

Darált húsos tészta

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 40 dkg szarvacska tészta
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál libazsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, és tartsd melegen.
Amíg a tészta fő, kezdd el készíteni a ragut. A vöröshagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Dobd rá a darált húst. Sózd, adj hozzá frissen őrölt borsot, és süsd fehéredésig. Ekkor vedd le a tűzről, keverj hozzá pirospaprikát és egy kis Cayenne-borsot. Önts rá kevés vizet, és kis lángon párold puhára. Keverd hozzá a leszűrt tésztát és a reszelt sajtot, majd süsd össze. Ha a sajt megolvad, leveheted a tűzről.
Ha szeretnéd, hogy a tészta tökéletes legyen, akkor ezt feltétlenül olvasd el! 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük