30 perces darált húsos tészta: gyors, szaftos és laktató
Munka után hamar összedobhatod a darált húsos tésztát, ami laktató vacsora is lehet, és a család minden tagja szeretni fogja.
Ha van a hűtődben egy adag darált hús, akár rögtön elkészítheted ezt az ízletes, kiadós tésztát. Nyugodtan tedd félre a diétádat: bár olajat is használhatsz, úgy igazán finom, ha a hagymát libazsíron párolod puhára. Egy teáskanál Cayenne-bors kellően pikánssá teszi a ragut.
Darált húsos tészta
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéscomb
- 40 dkg szarvacska tészta
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál libazsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ha kész, szűrd le, csepegtesd le, és tartsd melegen.
Amíg a tészta fő, kezdd el készíteni a ragut. A vöröshagymát vágd apróra, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Dobd rá a darált húst. Sózd, adj hozzá frissen őrölt borsot, és süsd fehéredésig. Ekkor vedd le a tűzről, keverj hozzá pirospaprikát és egy kis Cayenne-borsot. Önts rá kevés vizet, és kis lángon párold puhára. Keverd hozzá a leszűrt tésztát és a reszelt sajtot, majd süsd össze. Ha a sajt megolvad, leveheted a tűzről.
Ha szeretnéd, hogy a tészta tökéletes legyen, akkor ezt feltétlenül olvasd el!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció