Darált húsos, sajtos tészta a sütőből: ilyen guszta még sosem volt
Tedd étvágygerjesztőbbé a sima, darált húsos, paradicsomos tésztát! Sütőben összesütve ráadásul ízletesebb is.
Kevés pluszmunkával igazán csábító lehet a hétköznapi tészta. A spagettiből vagy a hosszúmetéltből könnyen formázol guszta fészket, és hihetetlenül finom, ahogy a fűszeres hús belesül. Parmezánnal vagy mozzarellával a legjobb. Ha diétásabban ennéd, csirkemellből készítsd a gombócokat! Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertéshúst válassz!

Darált húsos, sajtos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 30 dkg darált hús
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg sajt
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
- 2 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 teáskanál bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A gombócokhoz rakd egy tálba a darált húst, keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, az egyik vöröshagymával, és ízlés szerinti sóval, borssal. Hagyd állni pár percig a masszát, majd formázz belőle kisebb gombócokat. A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben, majd szűrd le, és csepegtesd le. Hevíts kevés olajat, és párold benne üvegesre a maradék aprított vöröshagymát, kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Rakd hozzá a paradicsomot, kevés vizet, és állandóan kevergetve forrald össze öt-tíz perc alatt.
Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne fészekszerűen a tésztát. Tégy mindegyik közepébe húsgombócot, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt süsd meg 180 fokon.
Ha az íz mellett fontos az egyszerűség és a gyorsaság, akkor érdemes próbálkoznod az olasz parmezános tésztával is. Néhány hozzávaló, 15 perc, és kész is az isteni fogás.