Darált húsos, sajtos tészta a sütőből: ilyen guszta még sosem volt
Tedd étvágygerjesztőbbé a sima, darált húsos, paradicsomos tésztát! Sütőben összesütve ráadásul ízletesebb is.

Darált húsos, sajtos tészta a sütőből: ilyen guszta még sosem volt
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kevés pluszmunkával igazán csábító lehet a hétköznapi tészta. A spagettiből vagy a hosszúmetéltből könnyen formázol guszta fészket, és hihetetlenül finom, ahogy a fűszeres hús belesül. Parmezánnal vagy mozzarellával a legjobb. Ha diétásabban ennéd, csirkemellből készítsd a gombócokat! Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertéshúst válassz!

Darált húsos, sajtos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg sajt
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombócokhoz rakd egy tálba a darált húst, keverd össze a tojással, a zsemlemorzsával, az egyik vöröshagymával, és ízlés szerinti sóval, borssal. Hagyd állni pár percig a masszát, majd formázz belőle kisebb gombócokat. A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben, majd szűrd le, és csepegtesd le. Hevíts kevés olajat, és párold benne üvegesre a maradék aprított vöröshagymát, kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Rakd hozzá a paradicsomot, kevés vizet, és állandóan kevergetve forrald össze öt-tíz perc alatt.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne fészekszerűen a tésztát. Tégy mindegyik közepébe húsgombócot, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 20 perc alatt süsd meg 180 fokon.

Ha az íz mellett fontos az egyszerűség és a gyorsaság, akkor érdemes próbálkoznod az olasz parmezános tésztával is. Néhány hozzávaló, 15 perc, és kész is az isteni fogás.

Ezt is szeretjük