Darált húsos, fűszeres rakott zeller: sajttal a tetején a legfinomabb
Zellerhez most is könnyen hozzájuthatsz, és kevés munkával ínycsiklandó rakottast készíthetsz belőle.
Ne csak levesbe használj zellert! Rakott ételnek is kitűnő alapja lehet. Akár krumplival felváltva is rétegezheted a tepsibe. A fűszeres darált hústól tartalmasabbá, laktatóbbá válik a fogás, a tejszínnek köszönhetően pedig nem szárad ki.
Darált húsos rakott zeller
Hozzávalók
- 60 dkg zeller
- 40 dkg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 4 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A zellert és a krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, dobj hozzá sót, és főzd 20-25 percig. A zöldségeknek nem kell teljesen puhának lenniük. Szűrd le, és csepegtesd le.
A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts rá kevés vizet, és párold 15 percig.
Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le zúzott fokhagymával, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.
Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció