Darált húsos, fűszeres rakott zeller: sajttal a tetején a legfinomabb

Zellerhez most is könnyen hozzájuthatsz, és kevés munkával ínycsiklandó rakottast készíthetsz belőle.

Darált húsos rakott zeller
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak levesbe használj zellert! Rakott ételnek is kitűnő alapja lehet. Akár krumplival felváltva is rétegezheted a tepsibe. A fűszeres darált hústól tartalmasabbá, laktatóbbá válik a fogás, a tejszínnek köszönhetően pedig nem szárad ki. 

Darált húsos rakott zeller

Hozzávalók

  • 60 dkg zeller
  • 40 dkg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zellert és a krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, dobj hozzá sót, és főzd 20-25 percig. A zöldségeknek nem kell teljesen puhának lenniük. Szűrd le, és csepegtesd le.

A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts rá kevés vizet, és párold 15 percig. 

Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le zúzott fokhagymával, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. 
Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.  

Ezt is szeretjük