Darált húsos, fűszeres rakott zeller: sajttal a tetején a legfinomabb
Zellerhez most is könnyen hozzájuthatsz, és kevés munkával ínycsiklandó rakottast készíthetsz belőle.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
Ne csak levesbe használj zellert! Rakott ételnek is kitűnő alapja lehet. Akár krumplival felváltva is rétegezheted a tepsibe. A fűszeres darált hústól tartalmasabbá, laktatóbbá válik a fogás, a tejszínnek köszönhetően pedig nem szárad ki.
Darált húsos rakott zeller
Hozzávalók:
- 60 dkg zeller
- 40 dkg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 4 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A zellert és a krumplit hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, dobj hozzá sót, és főzd 20-25 percig. A zöldségeknek nem kell teljesen puhának lenniük. Szűrd le, és csepegtesd le.
A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergetve süsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts rá kevés vizet, és párold 15 percig.
Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le zúzott fokhagymával, szerecsendióval elkevert tejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal, és 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.
Süsd úgy a zellert, mint a hasábburgonyát! Ránézésre nem is nagyon látszik a különbség. Mézzel megbolondítva, fűszerezve igazán finom lesz.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept