Darált húsos rakott tészta rengeteg sajttal a tetején: a krémsajttól lesz igazán selymes
A sok-sok sajttal készült darált húsos tészta kiadós és a gyerekek is szeretik.

daralt husos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott tészta ízei a sütőben sülnek össze, ettől lesz ellenállhatatlanul finom. Ezt a darált húsos, paradicsomos változatot, amelyet a hozzáadott krémsajt tesz igazán selymessé, a gyerekek is szeretni fogják.

Darált húsos rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz hámozott darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 teáskanál bazslikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki.

Egy serpenyőben olajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ha megsült, kanalazd rá a kétféle paradicsomkonzervet és a krémsajtot, a szószt is sózd és borsozd meg, szórd meg bazsalikommal, és tíz perc alatt főzd össze.

A kifőtt tésztát tedd egy tepsibe. Öntsd rá a darált húsos ragut, keverd alaposan össze, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és tedd vissza a tésztát a sütőbe 10-15 percre, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.
 

A csirkés-zöldséges rakott penne is hasonlóan készül, csak ragu helyett sült csirkemellkockák és ízlés szerinti zöldségek dúsítják.

Ezt is szeretjük