Darált húsos rakott karfiol
Remek fogás 300 kalória alatt
Még zamatosabb lesz a darált húsos rakott karfiol, ha brokkolit is teszel hozzá.

Darált húsos rakott karfiol
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

Madonna lánya egyre dögösebb: a 23 éves Lourdes úgy pózol, mint a profi modellek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egészséges fogás a megmaradt karfiol és brokkoli felhasználására is tökéletesen alkalmas. Biztos lehetsz benne, hogy az egész családnak ízlik majd. A vegetáriánusok a hús helyett gombát is rakhatnak bele. Ha Práder Zoltánné receptje szerint készíted el, nem lesz rá panasz.

Darált húsos rakott karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 karfiol
  • 1 brokkoli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaringlevél
  • majoránna
  • kakukkfű

Besamelmártáshoz

  • 10 dkg sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vaj
  • fél l tej
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott karfiolt és a brokkolit forrázd le. Hagyd száradni, majd vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, kevés olajon dinszteld meg, rakd rá a húst, és pirítsd fehéredésig. Fűszerezd majoránnával, kakukkfűvel, aprított rozmaringlevéllel, sózd meg, és tedd félre.

A besamelmártáshoz hevíts egy nagy kanál vajat, és szórd meg liszttel. Folyamatosan kevergesd addig, amíg összeáll. Öntsd fel fél liter tejjel, és keverd, amíg sűrűsödni nem kezd, majd szórd meg sajttal, és húzd le a tűzről. Kanalazz a besamelből egy jénai tál aljára, és fogj hozzá a rétegezéshez. Rakd alulra a karfiolt, sózd meg, tedd rá a befűszerezett húst, majd mártás, brokkoli, só, hús a sorrend. Addig rétegezd, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A végén szórd meg reszelt sajttal, és 180 fokon süsd körülbelül 30 percig.

Ezt is szeretjük