Darált húsos makaróni sok sajttal
Egyszerű, finom, kiadós fogás hétköznapokra
A népszerű darált húsos makarónival nem lehet melléfogni.

Darált húsos makaróni sok sajttal
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egy hosszú nap után nem bírsz egy órát sem várni arra, hogy elkészüljön valami ízletes étel, készíts darált húsos makarónit. Ezt a fogást senki sem fogja visszautasítani. Kapkodás nélkül is 45 perc múlva az asztalra teheted. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 40 dkg darált marhahús
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon süsd üvegesre. Add hozzá a darált húst, és fehéredésig kevergesd, majd mehet hozzá a paradicsomlé. Ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és néha megkevergetve, kis lángon főzd 15 percig. Ha szükségesnek érzed, önts hozzá kevés vizet. Fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.

Közben bő, olajos, sós vízben főzd a tésztát fogkeményre körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel. Egy tűzálló tál aljára önts kevés olívaolajat, pakold bele a tésztát, arra pedig rakd a ragut. Jól keverd össze. A tetejére reszelj sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Akkor jó, ha a sajt megolvad, és kezd barnulni.

Blog.hu ajánló