Darált húsos makaróni sok sajttal
Egyszerű, finom, kiadós fogás hétköznapokra
A népszerű darált húsos makarónival nem lehet melléfogni.

Darált húsos makaróni sok sajttal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egy hosszú nap után nem bírsz egy órát sem várni arra, hogy elkészüljön valami ízletes étel, készíts darált húsos makarónit. Ezt a fogást senki sem fogja visszautasítani. Kapkodás nélkül is 45 perc múlva az asztalra teheted. 

Darált húsos makaróni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 40 dkg darált marhahús
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon süsd üvegesre. Add hozzá a darált húst, és fehéredésig kevergesd, majd mehet hozzá a paradicsomlé. Ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymát, és néha megkevergetve, kis lángon főzd 15 percig. Ha szükségesnek érzed, önts hozzá kevés vizet. Fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.

Közben bő, olajos, sós vízben főzd a tésztát fogkeményre körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel. Egy tűzálló tál aljára önts kevés olívaolajat, pakold bele a tésztát, arra pedig rakd a ragut. Jól keverd össze. A tetejére reszelj sajtot. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 percig süsd. Akkor jó, ha a sajt megolvad, és kezd barnulni.

Ezt is szeretjük