Így rántsd ki a darált húst
A darált hús rántva régen nagy sláger volt, most újra fénykorát éli. Meglepődsz, hogy milyen finom.
Hamis vagy alföldi rántott húsként évtizedekkel ezelőtt már szerepelt a kisvendéglők kínálatában. Most ismét egyre népszerűbb. A darált hús rántva az egyik legjobb retró fogás. Sokkal omlósabb, mint a hagyományos rántott hús.
Darált hús rántva
Hozzávalók 12 darabhoz
- 60 dkg darált hús
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
Panírhoz
- 6 evőknál liszt
- 2 tojás
- 7 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hagymát tisztítsd meg, vágd apróra, és kevés olajban párold üvegesre. Keverd a darált húshoz. Dolgozd hozzá a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózd, borsozd. Formázz a masszából gombócokat, mintha fasírtot készítenél. Rakd a húst két folpackfóla közé, és lapítsd el jó vékonyra.
Panírozd be a húst a hagyományos módon. Először forgasd meg a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Forrósíts olajat, rakd bele a húsokat. Süsd a szeletek mindkét oldalát szép pirosra körülbelül öt-öt perc alatt. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció