Cukormentes, házi eperdzsem: ezt nem kell órákon át főzni
Ez nem a klasszikus eperdzsem, de nagyon szeretni fogod. Ráadásul egy különleges hozzávalótól igazán egészséges és jó sűrű lesz.

chias-eperdzsem
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ilyen egy igazán modern, egészséges eperdzsem! A bele kerülő chiamag igazi szuperélelmiszer, hisz tele van omega-3 zsírsavakkal, rostokban és fehérjékben gazdag. Ám a dzsemkészítés szempontjából sokkal fontosabb, hogy zselésítő hatású. Nagy előnye még, hogy nem kell sokáig a forró tűzhely mellett állni, és kevergetni. Ha télre is tennél el, dunsztold ki a lekvárt.

Cukormentes eperdzsem

Hozzávalók 4 decihez

  • 4 bögre eper
  • 2 evőkanál chiamag
  • 3 teáskanál agave szirup
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az epret csumázd le, alaposan mosd meg, és a nagyobb szemeket vágd kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és közepes hőmérsékleten főzd 10 percig. Ekkor krumplinyomóval törd át, vagy pépesítsd botmixerrel. Hagyhatsz benne nagyobb darabokat is. Keverd hozzá az édesítőt és a citrom frissen facsart levét. Kis lángon forrald össze körülbelül öt perc alatt, és közben kavargasd, nehogy leégjen. A főzés során plusz folyadékra nem lesz szükséged. Amikor elég sűrű, húzd le a tűzről, öntsd át sterilizált, forró üvegbe, és jól zárd le. Így egy-két hétig eláll hűtőben, és közben egyre jobban besűrűsödik.
Már nincs sok hátra az eperszezonból. Most gondoskodj arról, hogy legyen saját eperlekvárod és szörpöd is egyszerre. 

Ezt is szeretjük