Egyszerű cukkinis-paradicsomos tészta
Olcsó és finom
A cukkinis-paradicsomos tészta remek megoldás, ha nem akarsz túl sokat várni egy ízletes fogásra.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsom, a cukkini, a bazsalikom remekül illenek egymáshoz, és nagyon egészségesek. Szinte bármilyen tésztából elkészítheted, pennéből, csigatésztából, spagettiből különösen finom. Varga Bea cukkinis-paradicsomos tésztájától senki nem marad éhes.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 25 dkg gomba
  • 2 kisebb cukkini
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 kisebb paradicsom
  • 3 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 lilahagyma
  • bazsalikom
  • olaj
  • víz
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben melegítsd meg az olajat, párold meg rajta a megtisztított, vékonyan felszeletelt hagymát. A cukkini végeit vágd le, a héját távolítsd el, szeleteld fel, a paradicsomot pedig kockázd fel. A gombát szintén pucold meg, vágd kisebb darabokra. A hagymához add hozzá a cukkinit, a gombát, majd kissé pirítsd meg. Öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és keverd hozzá a sűrített és a felkockázott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, friss bazsalikommal, oregánóval, majd lefedve, a forrástól számítva tíz percig főzd. 

Ha túl hígnak tűnik, vedd le a fedőt, hogy párologjon a leve. Miközben a zöldségek rotyognak, sós vízben főzd ki a tésztát. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, rakd bele a főtt tésztát, keverd hozzá jól a szószt. A tetejére szórd a reszelt sajtot, és told 200 fokra előmelegített sütőbe. Addig süsd, amíg a sajt szépen megpirul.

Blog.hu ajánló