Cukkinis, sajtos rizsfelfújt: tökéletes köret vagy könnyű vacsora
Ki mondta, hogy a rizsfelfújt csak édesen finom? Próbáld ki a cukkinis, sajtos változatot is!

A cukkini nem véletlenül olyan nagy kedvenc. A kalóriaszegény, vitaminokban gazdag zöldség semleges íze miatt a végtelenségig variálható, szeretjük rakottasban, rántva, töltve, sőt még süteményben is. Próbáld ki legközelebb rizsfelfújtba csempészve, igazán különleges, új fogást tehetsz az asztalra! Kitűnő önmagában, sőt köretként is kínálhatod.
Cukkinis, sajtos rizsfelfújt
Hozzávalók
- 20 dkg rizs
- 10 db sajt
- 4 db tojás
- 2 dl tejszín
- 1 db cukkini
- 1 db leveskocka
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, sózd be, és hagyd állni 15 percig. Közben a vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Dobd rá az alaposan átmosott rizst, és pirítsd üvegesre, majd öntsd fel három deci vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd puhára. Keverd a rizshez a kinyomkodott cukkinit, a reszelt sajtot, locsold meg a tejszínnel, majd ízlés szerint szórj hozzá sót, borsot, szerecsendiót. A tojásokat verd fel, és forgasd a rizses-cukkinis masszához.
Simítsd a keveréket vajjal kikent sütőformába, és 175 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A cukkini rakottasba is kerülhet, sajttal, tejszínnel fenséges fogás.
Olvastad már?

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció