Cukkinis, sajtos, rakott tészta: összesütve még finomabb
Zöldségekkel és hússal tökéletesen kiegészítheted a tésztát, a tejszín miatt pedig biztosan nem fog kiszáradni.

cukkinis-rakott-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem a leggyorsabb rakott tészta, viszont nagyon laktató és ízletes. Vesd be bátran akkor is, ha sok emberre kell főznöd. Sokkal gyorsabban végzel vele, ha az előző napról maradt sült húst használod fel. Ha nem, akkor azt is kevés munkával elkészítheted. Combból vagy karajból is finom lesz a végeredmény. 

Cukkinis, sajtos, rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tészta
  • 25 dkg sertéshús
  • 20 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 bögre borsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, vágd kisebb darabokra. Az aprított vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg, és rakd hozzá a húst. Amikor kifehéredik, sózd, borsozd ízlés szerint, önts hozzá kevés vizet, és párold 20 percig. Ekkor rakd hozzá a karikákra vagy kockákra vágott cukkinit, és süsd együtt öt percig. 
 

A tésztát dobd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Ez körülbelül nyolc-tíz perc. Amikor fogkemény, szűrd le, csepegtesd le. Egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe, majd forgasd hozzá a húst és a cukkinit. A tejszínt ízesítsd préselt fokhagymával, és öntsd le vele a tésztát. Sózd, borsozd, majd add hozzá a borsót, és szórd meg reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 35 perc alatt. 
Nyáron a könnyed tésztasalátákkal biztosra mehetsz. Sok zöldséggel, behűtve minden igényt kielégítenek. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük