Cukkinis rakott krumpli tejszínnel rétegezve: dupla sajttal a tetején fenséges
A sok tejszínnel dúsított, kétféle sajttal megkoronázott cukkinis rakott krumpliból a hús sem fog hiányozni.

cukkinis rakott krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplit bármilyen zöldséggel egybesütheted, csak finomabb lesz tőle. Fűszeres, tejszínes cukkinivel készítve, a tetejére kétféle ropogós sajtot sütve fenséges, tápláló ebéd vagy vacsora lehet belőle. A legfinomabb eredmény elérése érdekében hagyd, hogy az ízek egy jó óra alatt érjenek össze a sütőben.

Cukkinis rakott krumpli receptje

Hozzávalók:

  • 6 krumpli
  • 7.5 dkg trappista sajt
  • 7.5 dkg füstölt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 cukkini
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd ki nagyjából fél óra alatt. Ha kész van, hagyd kihűlni, majd hámozd meg és karikázd fel. Közben a cukkinit gyaluld le, vagy vágd vékony karikákra. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal, szerecsendióval és majoránnával, majd keverd össze a főzőtejszínnel. A karikákra vágott krumpli felét terítsd el egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsiben. Enyhén sózd meg, simítsd el rajta a tejszínes cukkini felét, majd rétegezd a krumpli és a cukkini másik felével. A kétféle sajtot reszeld le, és szórd a cukkini tetejére. Alufóliával lefedve told 180 fokra előmelegített sütőbe egy órára. Az utolsó negyedórában vedd le róla a fóliát, hogy a sajt ropogósra pirulhasson a tetején.

Akár krumpli nélkül is készíthetsz hasonló ételt - ez a sajttal gazdagon rakott cukkini egészséges és tápláló fogás.

Ezt is szeretjük