Sajtos, csirkemelles, cukkinis rakottas, tejszínnel a tetején

Ha unod a rakott krumplit

A rakott krumpli felturbózott, cukkinis változata tényleg fejedelmi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott krumplit annyi variációban elkészítheted, hogy képtelenség ráunni. Pikáns fűszerezéssel hétvégére is tökéletes. Egyszerűen összeüthető, laktató, és kezdő háziasszonyok debütáló fogása is lehet. A cukkinis rakott krumpli ízekben gazdag étel.

15782681 8458b80496145f73d30b96c0ef9af07a wm

Cukkinis rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 cukkini
  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 vöröshagyma
  • 1 csokor friss rozmaring
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit héjastól szeleteld körülbelül három milliméter vastag karikákra, és kevés zsiradékon párold körülbelül öt percig, közben forgasd át, majd szedd ki. Ezt követően a vékony szeletekre vágott csirkemellet is tedd a zsiradékba, és hét-nyolc perc alatt süsd át. A krumplit héjában főzd puhára enyhén sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és hagyd langyosra hűlni. Vágd két-három milliméter vastag karikákra. A hagymát is szeleteld fel.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és felváltva rakd bele a krumplit, a cukkinit, a húst és a hagymát. Minden réteget szórj meg sóval, borssal, rozmaringgal és reszelt sajttal. A rakottas tetejére cukkini kerüljön. Öntsd le az egészet tejszínnel, és mehet rá még egy kis reszelt sajt. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd pirosra, ropogósra.

15782685 af543497270b7610953c1ec433de0c01 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük