Sajtos, csirkemelles, cukkinis rakottas, tejszínnel a tetején
A rakott krumpli felturbózott, cukkinis változata tényleg fejedelmi.
A rakott krumplit annyi variációban elkészítheted, hogy képtelenség ráunni. Pikáns fűszerezéssel hétvégére is tökéletes. Egyszerűen összeüthető, laktató, és kezdő háziasszonyok debütáló fogása is lehet. A cukkinis rakott krumpli ízekben gazdag étel.
Cukkinis rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 cukkini
- 30 dkg csirkemell
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 2 vöröshagyma
- 1 csokor friss rozmaring
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A cukkinit héjastól szeleteld körülbelül három milliméter vastag karikákra, és kevés zsiradékon párold körülbelül öt percig, közben forgasd át, majd szedd ki. Ezt követően a vékony szeletekre vágott csirkemellet is tedd a zsiradékba, és hét-nyolc perc alatt süsd át. A krumplit héjában főzd puhára enyhén sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és hagyd langyosra hűlni. Vágd két-három milliméter vastag karikákra. A hagymát is szeleteld fel.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és felváltva rakd bele a krumplit, a cukkinit, a húst és a hagymát. Minden réteget szórj meg sóval, borssal, rozmaringgal és reszelt sajttal. A rakottas tetejére cukkini kerüljön. Öntsd le az egészet tejszínnel, és mehet rá még egy kis reszelt sajt. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd pirosra, ropogósra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció