Cukkinis, krémsajtos karfiolpizza liszt nélkül: ebből bármennyit ehetsz
Ez a különleges pizza alacsony szénhidráttartalmú, mégis nagyon ízletes. Nyugodtan szedhetsz dupla adagot is.

cukkinipizza
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mondj le diéta alatt se a pizzáról, csak változtass rajta egy kicsit! Alig tartalmaz kalóriát, ha a klasszikus tészta helyett karfiolrizs az alapja. A feltétet ízlés szerint összeválogathatod, de nem bánod meg, ha a paradicsomos szósz helyett ezúttal krémsajt kerül rá.

Cukkinis, krémsajtos karfiolpizza

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 0.5 db cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, szedd rózsáira, és késes aprítógépben aprítsd jól össze. Akkor jó, ha rizsszerű az állaga. A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg. Rakd hozzá a karfiolt, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold öt percig.
 

Amikor kihűl, keverd hozzá az oregánót, a tojást, a reszelt parmezánt, és dolgozd össze a masszát. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit vagy tűzálló tálat. Egyenletesen simítsd bele a masszát. A tetejére kenj krémsajtot, és tegyél rá vékonyra vágott cukkinikarikákat. Ha bírod a csípőset, chilivel is érdemes feldobni. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tálalás előtt még aprított snidlinggel is megszórhatod. 
A karfiolt rengeteg módon elkészítheted. A buffalo szósz is nagyon jól megy hozzá. 

Ezt is szeretjük