Ropogós, sajtos cukkinirózsák: nemcsak finom, mutatós is
Ha új cukkinis receptet próbálnál ki, ez legyen a következő! A káprázatos rózsák egyszerűbbek, mint gondolnád!

Ropogós, sajtos cukkinirózsák: nemcsak finom, mutatós is
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ebben a formában még étvágygerjesztőbbek a cukkinis mini piték. Nincs vele nagy munka, hisz bolti leveles tésztából is tökéletes lesz. A cukkinirózsák ünnepi asztal díszei is lehetnek, de egy főzelék vagy sűrű leves után is bevetheted őket. Érdemes a tésztát fűszeres krémsajttal is megkenni, úgy még finomabb. 

Cukkinirózsák recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 db kisebb cukkini
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, vágd fel három-négy milliméter vékony karikákra, majd dobd forrásban lévő vízbe egy-két percre. Óvatosan szedd ki szűrőkanállal, és csepegtesd le papírtörlőn. 
 

Ha szükséges, a leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd vékonyra, majd vágd fel négy-öt centi széles csíkokra. A krémsajtot lazítsd tejföllel, és keverd össze a préselt fokhagymával. Kend meg vele a csíkokat, és rakd ki a cukkiniszeletekkel úgy, hogy azok kissé fedjék egymást, és lelógjanak a tésztáról. A végét kicsit hajtsd vissza, szorosan tekerd fel, tedd a muffinsütő mélyedéseibe, és kend meg a felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. 

Ezt is szeretjük