Ropogós, sajtos cukkinikrokett sütőben sütve: ezt edd a krumpli helyett, ha fogyni akarsz
Ebben a cukkinikrokettben jóval kevesebb kalória van, mint a krumplis változatban. Főleg, ha nem olajban sütöd ki.

Ropogós, sajtos cukkinikrokett sütőben sütve: ezt edd a krumpli helyett, ha fogyni akarsz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges, kalóriaszegény cukkiniből rengeteg finomság készíthető, hisz az íze semleges, így jól fűszerezhető. Ha vigyázol az alakodra, vagy szeretnél ledobni néhány kilót, mellőznöd kell a krumplis változatot. Ezt azonban akkor is elkészítheted. Ha szeretnéd még diétásabbá tenni, a zsemlemorzsa helyett használj zabpelyhet. Összedobhatsz hozzá joghurtos mártogatóst is.

Cukkinikrokett receptje

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db cukkini
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit pucold meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, majd pihentesd 15 percig. Ezt követően csavard ki belőle a nedvességet, és a levét öntsd le. Rakd hozzá a tojást, a borsot, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a reszelt sajtot. Szórj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen az állaga.
 

Készíts a masszából kroketteket, és hempergesd meg a maradék zsemlemorzsában. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsolj rá kevés olívaolajat, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 20-25 perc alatt. Közben a cukkinikroketteket forgasd át, hogy egyformán piruljanak.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük