Könnyű, finom vegán cukkinikenyér, amiért megőrülnek az amerikaiak - Tele van rostokkal és ízekkel
Diéta alatt is tökéletes nass ez a könnyű, fűszeres és édeskés cukkinikenyér.
![Könnyű, finom vegán cukkinikenyér, amiért megőrülnek az amerikaiak - Tele van rostokkal és ízekkel](https://kep.index.hu/1/0/1779/17794/177947/17794742_036ad543e2569341d28beb2aa40475cb_wm.jpg)
Az egészséges, kalóriaszegény cukkini olyan sokoldalú, hogy még süteménybe is felhasználható. Süss belőle fűszeres, puha, a püspökkenyérhez nagyon hasonló édességet. Amerikában imádják az egyszerűen összedobható cukkinikenyeret. Több napig friss puha marad, és a zöldség ízét sem érezni benne. Reggelire és desszertnek is kiváló, sőt, a fogyókúra alatt is bátran ehetsz belőle.
Cukkinikenyér
Hozzávalók 12 szelethez
- 40 dkg cukkini
- 40 dkg mandulaliszt
- 18 dkg eritrit
- 10 dkg dió
- 1 banán
- 2 dl repceolaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, hámozd meg, és kis lyukú reszelőn reszeld le. Rakd hozzá a villával átnyomkodott banánt, az olajat, a vaníliát és az eritritet. Ezt követően keverd össze a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a lisztet, a fahéjat és az apróra vágott diót. A száraz hozzávalókat több részletben forgasd a cukkinis masszához, és dolgozd simára.
Egy kenyérformát kenj ki zsiradékkal, rakd bele a tésztát, és kicsit simítsd el. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 50-60 perc alatt. Akkor jó, ha beleszúrsz a tésztába egy hegyes kést, és nem tapad rá massza. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni. Ha melegen vágod fel, szétesik a tészta.
![](http://kep.index.hu/1/0/1779/17794/177948/17794800_00699099bd8413c8d17077ca9d6a5b19_wm.jpg)
Még több recept