Könnyű, finom vegán cukkinikenyér, amiért megőrülnek az amerikaiak - Tele van rostokkal és ízekkel

Diéta alatt is tökéletes nass ez a könnyű, fűszeres és édeskés cukkinikenyér.

Könnyű, finom vegán cukkinikenyér, amiért megőrülnek az amerikaiak - Tele van rostokkal és ízekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészséges, kalóriaszegény cukkini olyan sokoldalú, hogy még süteménybe is felhasználható. Süss belőle fűszeres, puha, a püspökkenyérhez nagyon hasonló édességet. Amerikában imádják az egyszerűen összedobható cukkinikenyeret. Több napig friss puha marad, és a zöldség ízét sem érezni benne. Reggelire és desszertnek is kiváló, sőt, a fogyókúra alatt is bátran ehetsz belőle.

Cukkinikenyér

Hozzávalók 12 szelethez

  • 40 dkg cukkini
  • 40 dkg mandulaliszt
  • 18 dkg eritrit
  • 10 dkg dió
  • 1 banán
  • 2 dl repceolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozd meg, és kis lyukú reszelőn reszeld le. Rakd hozzá a villával átnyomkodott banánt, az olajat, a vaníliát és az eritritet. Ezt követően keverd össze a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a lisztet, a fahéjat és az apróra vágott diót. A száraz hozzávalókat több részletben forgasd a cukkinis masszához, és dolgozd simára.

Egy kenyérformát kenj ki zsiradékkal, rakd bele a tésztát, és kicsit simítsd el. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 50-60 perc alatt. Akkor jó, ha beleszúrsz a tésztába egy hegyes kést, és nem tapad rá massza. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni. Ha melegen vágod fel, szétesik a tészta.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük