Könnyű, finom vegán cukkinikenyér, amiért megőrülnek az amerikaiak - Tele van rostokkal és ízekkel

Diéta alatt is tökéletes nass ez a könnyű, fűszeres és édeskés cukkinikenyér.

Könnyű, finom vegán cukkinikenyér, amiért megőrülnek az amerikaiak - Tele van rostokkal és ízekkel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egészséges, kalóriaszegény cukkini olyan sokoldalú, hogy még süteménybe is felhasználható. Süss belőle fűszeres, puha, a püspökkenyérhez nagyon hasonló édességet. Amerikában imádják az egyszerűen összedobható cukkinikenyeret. Több napig friss puha marad, és a zöldség ízét sem érezni benne. Reggelire és desszertnek is kiváló, sőt, a fogyókúra alatt is bátran ehetsz belőle.

Cukkinikenyér

Hozzávalók 12 szelethez

  • 40 dkg cukkini
  • 40 dkg mandulaliszt
  • 18 dkg eritrit
  • 10 dkg dió
  • 1 banán
  • 2 dl repceolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozd meg, és kis lyukú reszelőn reszeld le. Rakd hozzá a villával átnyomkodott banánt, az olajat, a vaníliát és az eritritet. Ezt követően keverd össze a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a lisztet, a fahéjat és az apróra vágott diót. A száraz hozzávalókat több részletben forgasd a cukkinis masszához, és dolgozd simára.

Egy kenyérformát kenj ki zsiradékkal, rakd bele a tésztát, és kicsit simítsd el. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg 50-60 perc alatt. Akkor jó, ha beleszúrsz a tésztába egy hegyes kést, és nem tapad rá massza. A sütőből kivéve hagyd teljesen kihűlni. Ha melegen vágod fel, szétesik a tészta.

Ezt is szeretjük