Cukkinibe tekert, fűszeres húsgombóc: gyorsan megvan, és diétázók is ehetik
Micsoda ötlet! A fűszeres húsgombóc cukkinibe tekerve könnyű, mégsem a megszokott fogás.
A cukkini a nyár egyik sztárja, amit kedvedre változtathatsz. Ha unod már töltve vagy rakottasként, próbáld ki göngyölve, darált hússal. Elképesztően ízletes, és pikk-pakk összeállítod. Ha nem roppanósan, hanem puhán szereted a cukkinit, dobd forrásban lévő vízbe egy-két percre, mielőtt megtöltöd. Esetleg forró olajon is megsütheted. Hidegen, melegen, önmagában, körettel is kiváló. Csirkehúsból készítve igazán diétás ez a fogás.
Cukkinibe tekert húsgombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db cukkini
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, a két végét vágd le, és héjastul, hosszában szeleteld fel vékonyan, majd sózd be. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sajttal, ízlés szerinti sóval, borssal, pirospaprikával. Ha túl lágy, dobhatsz még hozzá egy-két evőkanál zsemlemorzsát.
Fektesd le a szeleteket, és mindegyikre kanalazz húsos masszát, majd csavard fel. Fogvájóval meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét a tekercs sütés közben. Rendezd a cukkinis gombócokat zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg kevés vízzel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Képek: Getty Images.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció