Cukkinibe tekert, fűszeres húsgombóc: gyorsan megvan, és diétázók is ehetik
Micsoda ötlet! A fűszeres húsgombóc cukkinibe tekerve könnyű, mégsem a megszokott fogás.

A cukkini a nyár egyik sztárja, amit kedvedre változtathatsz. Ha unod már töltve vagy rakottasként, próbáld ki göngyölve, darált hússal. Elképesztően ízletes, és pikk-pakk összeállítod. Ha nem roppanósan, hanem puhán szereted a cukkinit, dobd forrásban lévő vízbe egy-két percre, mielőtt megtöltöd. Esetleg forró olajon is megsütheted. Hidegen, melegen, önmagában, körettel is kiváló. Csirkehúsból készítve igazán diétás ez a fogás.
Cukkinibe tekert húsgombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db cukkini
- 50 dkg darált hús
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, a két végét vágd le, és héjastul, hosszában szeleteld fel vékonyan, majd sózd be. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a sajttal, ízlés szerinti sóval, borssal, pirospaprikával. Ha túl lágy, dobhatsz még hozzá egy-két evőkanál zsemlemorzsát.
Fektesd le a szeleteket, és mindegyikre kanalazz húsos masszát, majd csavard fel. Fogvájóval meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét a tekercs sütés közben. Rendezd a cukkinis gombócokat zsiradékkal kikent tepsibe, és locsold meg kevés vízzel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Képek: Getty Images.


Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept