Tejfölös bundában sült puha cukkini: nem is hiányzik mellőle a hús

A rántott cukkini most még finomabb: hagyományos panír helyett tejfölös bunda fedi.

Cukkini tejfölös bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsok és zöldségek bundázása nem csak hagyományos panírral történhet. A cukkinit ebben a receptben tejfölös tészta fedi, így finom és izgalmas fogás válik belőle. A semleges ízű cukkini amellett, hogy számtalan módon készülhet el, még kalóriaszegény is, így már csak ezért is érdemes gyakran az asztalodra tenni.

 

Cukkini tejfölös bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg tejföl
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 nagy cukkini
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál sütőpor
  • frissen őrölt bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit vágd karikákra vagy hasábokra. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és hagyd állni 15 percig. Közben a bundához a tojásokat sózd meg, és keverd el a tejföllel. Adagold bele kanalanként a lisztet, a sütőport, és keverd simára. Add hozzá az aprított petrezselymet és a reszelt fokhagymát. Egy serpenyőben hevíts olajat. Mártsd meg a cukkinikorongokat a tésztában, és az olajban, oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre csak annyi darabot tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült zöldséget tálald körettel, salátával vagy mártogatóssal.

 

Citromos-fokhagymás sült retek: egészséges köret tele ízekkel

A retek nem csak salátákba való, megsütve önmagában is különleges köret lehet belőle: most egy citromos-fokhagymás változatát mutatjuk.

Elolvasom

Kép: nobtis / Getty Images

Ezt is szeretjük