Tejfölös bundában sült puha cukkini: nem is hiányzik mellőle a hús
A rántott cukkini most még finomabb: hagyományos panír helyett tejfölös bunda fedi.

A húsok és zöldségek bundázása nem csak hagyományos panírral történhet. A cukkinit ebben a receptben tejfölös tészta fedi, így finom és izgalmas fogás válik belőle. A semleges ízű cukkini amellett, hogy számtalan módon készülhet el, még kalóriaszegény is, így már csak ezért is érdemes gyakran az asztalodra tenni.
Cukkini tejfölös bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg tejföl
- 7 evőkanál liszt
- 2 nagy cukkini
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkinit vágd karikákra vagy hasábokra. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és hagyd állni 15 percig. Közben a bundához a tojásokat sózd meg, és keverd el a tejföllel. Adagold bele kanalanként a lisztet, a sütőport, és keverd simára. Add hozzá az aprított petrezselymet és a reszelt fokhagymát. Egy serpenyőben hevíts olajat. Mártsd meg a cukkinikorongokat a tésztában, és az olajban, oldalanként két-három perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre csak annyi darabot tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kisült zöldséget tálald körettel, salátával vagy mártogatóssal.
Citromos-fokhagymás sült retek: egészséges köret tele ízekkel
A retek nem csak salátákba való, megsütve önmagában is különleges köret lehet belőle: most egy citromos-fokhagymás változatát mutatjuk.
ElolvasomKép: nobtis / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- egészséges étkezés
- cukkini
Szuperegészséges cukkinispagetti frissítő, citromos öntettel: ettől csak úgy olvadnak le a kilók

- sárgarépa
- cukkini