Cukkini ropogós szezámmagos bundában sütve

Így nem ázik át a panír

Ha a cukkinire kerülő hagyományos bundán akarsz változtatni, így tedd!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szívesen iktatod étrendedbe a rántott zöldségeket, ez nagy kedvenced lesz. A cukkini szezámmagos bundában hidegen, melegen, ebédre, vacsorára, otthon vagy munkahelyen is kiváló. Ha még egészségesebben szeretnéd elkészíteni, sütőben is megsütheted. Friss salátával, rizzsel vagy mártogatóssal kínáld.

Cukkini szezámmagos bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony, körülbelül egycentis szeletekre. Ha nem szereted, a magos részt eltávolíthatod kanállal vagy késsel. Sózd, és hagyd állni legalább fél óráig. A pihentetést követően csepegtesd le, törölgesd meg, hogy ne ázzon majd át a panír. Szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, borsozd, egy harmadikba pedig a szezámmaggal vegyített liszt kerül. Mindegyikben forgasd meg jól a cukkinit.

Egy serpenyőben forrósíts olajat. Ha serceg, rakd bele a bundázott zöldséget. Vedd takaréklángra, és pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát. Akkor jó, ha szép aranybarna a panír. Vedd ki az olajból, csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen.

15784153 3ecc9d2c4cae8adab09a711290a2f422 wm
Ezt is szeretjük