Cukkini ropogós szezámmagos bundában sütve
Ha a cukkinire kerülő hagyományos bundán akarsz változtatni, így tedd!
Ha szívesen iktatod étrendedbe a rántott zöldségeket, ez nagy kedvenced lesz. A cukkini szezámmagos bundában hidegen, melegen, ebédre, vacsorára, otthon vagy munkahelyen is kiváló. Ha még egészségesebben szeretnéd elkészíteni, sütőben is megsütheted. Friss salátával, rizzsel vagy mártogatóssal kínáld.
Cukkini szezámmagos bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagyobb cukkini
- 2 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szezámmag
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony, körülbelül egycentis szeletekre. Ha nem szereted, a magos részt eltávolíthatod kanállal vagy késsel. Sózd, és hagyd állni legalább fél óráig. A pihentetést követően csepegtesd le, törölgesd meg, hogy ne ázzon majd át a panír. Szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, borsozd, egy harmadikba pedig a szezámmaggal vegyített liszt kerül. Mindegyikben forgasd meg jól a cukkinit.
Egy serpenyőben forrósíts olajat. Ha serceg, rakd bele a bundázott zöldséget. Vedd takaréklángra, és pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát. Akkor jó, ha szép aranybarna a panír. Vedd ki az olajból, csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen.
