Cukkini ropogós szezámmagos bundában sütve
Így nem ázik át a panír
Ha a cukkinire kerülő hagyományos bundán akarsz változtatni, így tedd!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Csodaszép fehérneműk az ünnepi kollekciókból: velük lesz tökéletes a partiruha »

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szívesen iktatod étrendedbe a rántott zöldségeket, ez nagy kedvenced lesz. A cukkini szezámmagos bundában hidegen, melegen, ebédre, vacsorára, otthon vagy munkahelyen is kiváló. Ha még egészségesebben szeretnéd elkészíteni, sütőben is megsütheted. Friss salátával, rizzsel vagy mártogatóssal kínáld.

Cukkini szezámmagos bundában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, hámozd meg, majd vágd vékony, körülbelül egycentis szeletekre. Ha nem szereted, a magos részt eltávolíthatod kanállal vagy késsel. Sózd, és hagyd állni legalább fél óráig. A pihentetést követően csepegtesd le, törölgesd meg, hogy ne ázzon majd át a panír. Szitáld egy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, borsozd, egy harmadikba pedig a szezámmaggal vegyített liszt kerül. Mindegyikben forgasd meg jól a cukkinit.

Egy serpenyőben forrósíts olajat. Ha serceg, rakd bele a bundázott zöldséget. Vedd takaréklángra, és pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát. Akkor jó, ha szép aranybarna a panír. Vedd ki az olajból, csepegtesd le papírtörlőn, és tálalásig tartsd melegen.

Ezt is szeretjük