Puha cukkini joghurtos bundába mártva: hús helyett is tökéletes ebéd

A joghurtos bundába mártott cukkini könnyen elkészíthető húsmentes ebéd.

Cukkini joghurtos bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gondolnád, hányféleképpen bundázhatsz zöldségeket? A joghurtos bundába mártott cukkini könnyen elkészül, és üdítő változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba. A cukkini nem véletlenül annyira népszerű: kalóriaszegény, semleges íze miatt számtalan módon készíthető el, és nem is különösebben kerül sokba.

Cukkini joghurtos bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg cukkini
  • 30 dkg görög joghurt
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál fokhagymapor
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • ásványvíz (szükség szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit vágd ujjnyi vastag karikákra. A bundához a joghurtot keverd simára a liszttel és a tojással, és ízesítsd sóval, borssal, fokhagymaporral. Ha túl sűrűnek találod, óvatosan kevés ásványvízzel hígítsd. A cukkinikorongokat tedd ebbe a bundába, és pihentesd a hűtőben fél órát.

Egy serpenyőben forrósíts bő olajat. A bundázott cukkiniket tedd bele az olajba, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket pirosra. A kisült darabokat szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.

 

És hogy mennyi mindent készíthetsz még cukkiniből? Dobj össze például belőle egy frissítő citromos mártogatóst!

Krémes, cukkinis mártogatós friss kaporral: a citromlé a lelke

A cukkini tökéletes alap mindenféle ételhez, könnyen és változatosan ízesíthető, mártogatósként is helytáll!

Elolvasom

Kép: Dejan Kolar / Getty Images

Ezt is szeretjük