5 szexi, bűnre csábító desszert
A négercsók régi kedvenc, mivel azonban most már ritkán találkozni vele az üzletekben, készítsd el otthon, és lepd meg a párodat vele.
Mióta nem politikailag korrekt elnevezés a négercsók, azóta a fekete herceg csókjaként találhatod meg a remek habos, krémes, csokis finomságot a boltok polcain. Már, ha megtalálod, mert sajnos egyre kevesebb helyen találkozni vele.
Ha te is hiányolod gyermekkorod egyik kedvencét, akkor készítsd el házilag. Lehet, hogy nem lesz olyan egyenletes a csokimáz, de az íz majd kárpótol.
Négercsók
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 6 evőkanál tej
- 4 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 1 dkg liszt
- csokoládébevonó
A meglágyított vajat és a porcukrot keverd össze. Evőkanalanként add hozzá a tejet, a kissé felvert tojásokat, a kakaót, majd az egészet dolgozd egyenletes masszává. A sütőport keverd el 1 dkg liszttel, szórd a masszára, és dolgozd bele.
Ha a tészta megszilárdult, nyújtsd ujjnyi vastagságúra, és szaggatóval szaggasd pogácsa nagyságú darabokra. Margarinozott tepsiben 15 percig süsd, a végén pedig fedd be a megolvasztott csokoládébevonóval.
Kókuszcsók
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 4 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojásfehérje
A kókuszreszeléket óvatosan keverd össze a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a három tojás keményre vert habjával. Margarinozott sütőlemezen rendezd kis halmokba a masszát, majd előmelegített sütőben süsd ki őket.
Duplacsók
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 13 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 100 g étcsokoládé
- lekvár
A lisztet keverd össze a vajjal, majd gyúrd simára. Add hozzá a porcukrot és a vizet, a tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra, és szaggasd tetszőleges formákra. Margarinozott tepsiben, előmelegített sütőben süsd ki. Mikor kihűlt, kettesével ragaszd össze a csókokat lekvárral, majd mindkét oldalukat mártsd olvasztott étcsokoládéba.
Keleti csók
Hozzávalók:
- 25 dkg darált tökmag
- 5 dkg rizsliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojásfehérje
- 1 csomag sütőpor
A rizslisztet keverd össze a sütőporral, a darált tökmaggal, a vaníliás cukorral és a hat tojás keményre vert habjával. Az egészet jól dolgozd össze, majd margarinozott sütőlemezen alakíts kis halmokat belőle, és előmelegített sütőben süsd ki.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Beduin csók
Hozzávalók:
- 14 dkg darált pisztácia
- 14 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojásfehérje
A darált pisztáciát keverd össze a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a két tojás keményre vert habjával. Margarinozott sütőlemezre rakj belőle pogácsa nagyságú darabkákat, és előmelegített sütőben süsd sárgára a kis csókokat.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény