A klasszikus csokitorta receptje

Senki sem tud neki ellenállni

Csábító, krémes, puha, nagyon finom: csak a legjobb jelzőket érdemli mindenki kedvence, a csokitorta.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csokitortából minden falat külön élvezet. Akkor a legjobb, ha minőségi alapanyagokból készíted. A tetejét díszítheted csokiforgáccsal, habzsákból nyomott krémmel vagy tejszínhabbal is. Mindenki máshogy csinálja, ám ez az egyik legjobb recept.

Csokitorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta

  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojásfehérje
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dkg darált dió
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krém

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Majd adagold hozzá kanalanként a cukrot. Egy másik tálban elegyítsd a lisztet, a sütőport, a diót, a kakaót, és lassan forgasd a habhoz. Ha a massza homogén, öntsd egy vajjal kikent tortaformába, és egyengesd el benne. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35 perc alatt süsd meg. Ekkor tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes eszközt, és ha üresen húzod ki, vedd ki nyugodtan a sütőből. 

A krémhez a csokoládét olvaszd meg vízgőz felett. A vajat, a már hideg csokit, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverd össze. A tejszínt verd kemény habbá, majd add a vajas krémhez. Ezután tölts belőle a félbevágott tésztába, a maradékkal pedig vond be a tortát. Tedd néhány órára a hűtőbe, csak utána szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük