A klasszikus csokitorta receptje
Senki sem tud neki ellenállni
Csábító, krémes, puha, nagyon finom: csak a legjobb jelzőket érdemli mindenki kedvence, a csokitorta.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokitortából minden falat külön élvezet. Akkor a legjobb, ha minőségi alapanyagokból készíted. A tetejét díszítheted csokiforgáccsal, habzsákból nyomott krémmel vagy tejszínhabbal is. Mindenki máshogy csinálja, ám ez az egyik legjobb recept.

Csokitorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojásfehérje
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dkg darált dió
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Krém

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. Majd adagold hozzá kanalanként a cukrot. Egy másik tálban elegyítsd a lisztet, a sütőport, a diót, a kakaót, és lassan forgasd a habhoz. Ha a massza homogén, öntsd egy vajjal kikent tortaformába, és egyengesd el benne. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 35 perc alatt süsd meg. Ekkor tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes eszközt, és ha üresen húzod ki, vedd ki nyugodtan a sütőből. 

A krémhez a csokoládét olvaszd meg vízgőz felett. A vajat, a már hideg csokit, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverd össze. A tejszínt verd kemény habbá, majd add a vajas krémhez. Ezután tölts belőle a félbevágott tésztába, a maradékkal pedig vond be a tortát. Tedd néhány órára a hűtőbe, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük