Így készítsd otthon a csupa csokis lávasütit
Így lesz könnyű és folyós
A látványos édesség gyorsan elkészíthető, azonban nagyon oda kell rá figyelned.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édes, omlós folyós finomságnak képtelenség ellenállni, ha pedig egyszer sikerült, utána mindig fog, és lenyűgözheted vele ismerőseidet, barátaidat.

Vaníliafagyival tálalva még látványosabb és finomabb.

Csokiszuflé

Hozzávalók:

  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A vajat olvaszd fel egy edényben, vízgőz felett, ehhez tégy egy nagyobb lábasba vizet forrni, majd amikor elérte a megfelelő hőfokot, tegyél fölé egy másikat.

Ebbe tedd a vajat, és darabold hozzá a csokit. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájákkal keverd el az olvasztott csokoládét. A fehérjéket verd a só társaságában kemény habbá, majd ezt is add a csokihoz, utána pedig szitáld hozzá a lisztet is.

Amikor kész, a sütőt melegítsd elő 240 fokra, a krémet pedig töltsd kis átmérőjű, tűzálló edénykékbe. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd tedd bele a tálkákat, és told be a sütőbe. Öt perc után vedd ki, de még ne nyúlj az édességhez, hanem újabb öt perc elteltével tálald, így lesz a legjobb.

Csoki csoki hátán

Isteni édességek a világ legkedveltebb alapanyagával.

Ezt is szeretjük