Pompás túrógombóc csokival töltve
Kihagyhatatlan desszert
Halmozd az élvezeteket, a hagyományos helyett próbáld ki a csokis túrógombócot!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tökéletes édesség, de egy kiadós leves után akár főétel is lehet. Ha követed ezt a receptet, a csokis túrógombóc nem lesz kemény. Pillanatok alatt elfogy mindenki tányérjáról.

Csokis túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd át, keverd el a tojássárgával, a darával, és tégy bele egy csipet sót is. Jól dolgozd össze, és 20 percig pihentesd a masszát. Ezt követően a tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túrós keverékhez. Vizes kézzel formázz belőle gombócokat, és mindegyik közepébe nyomkodj fél kocka étcsokit.

A morzsát kevés olajon pirítsd meg. A gombócokat tedd bő, lobogó vízbe. Ha feljönnek a felszínre, főzd még egy percig mérsékelt lángon. Majd szűrd le, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva tálald, vaníliasodóval még finomabb.

Ezt is szeretjük