Pompás túrógombóc csokival töltve
Kihagyhatatlan desszert
Halmozd az élvezeteket, a hagyományos helyett próbáld ki a csokis túrógombócot!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tökéletes édesség, de egy kiadós leves után akár főétel is lehet. Ha követed ezt a receptet, a csokis túrógombóc nem lesz kemény. Pillanatok alatt elfogy mindenki tányérjáról.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd át, keverd el a tojássárgával, a darával, és tégy bele egy csipet sót is. Jól dolgozd össze, és 20 percig pihentesd a masszát. Ezt követően a tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túrós keverékhez. Vizes kézzel formázz belőle gombócokat, és mindegyik közepébe nyomkodj fél kocka étcsokit.

A morzsát kevés olajon pirítsd meg. A gombócokat tedd bő, lobogó vízbe. Ha feljönnek a felszínre, főzd még egy percig mérsékelt lángon. Majd szűrd le, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva tálald, vaníliasodóval még finomabb.

Ezt is szeretjük