Pompás túrógombóc csokival töltve
Kihagyhatatlan desszert
Halmozd az élvezeteket, a hagyományos helyett próbáld ki a csokis túrógombócot!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tökéletes édesség, de egy kiadós leves után akár főétel is lehet. Ha követed ezt a receptet, a csokis túrógombóc nem lesz kemény. Pillanatok alatt elfogy mindenki tányérjáról.

Csokis túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg búzadara
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót törd át, keverd el a tojássárgával, a darával, és tégy bele egy csipet sót is. Jól dolgozd össze, és 20 percig pihentesd a masszát. Ezt követően a tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túrós keverékhez. Vizes kézzel formázz belőle gombócokat, és mindegyik közepébe nyomkodj fél kocka étcsokit.

A morzsát kevés olajon pirítsd meg. A gombócokat tedd bő, lobogó vízbe. Ha feljönnek a felszínre, főzd még egy percig mérsékelt lángon. Majd szűrd le, és forgasd meg a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva tálald, vaníliasodóval még finomabb.

Ezt is szeretjük