Csokis-mazsolás kuglóf
Több napig puha marad
Nem kell ünnepi alkalomra várni, hogy ezt az isteni sütit az asztalra varázsold. A csokis-mazsolás kuglófot elkészíteni sem bonyolult.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

Használhatod még a tavalyról megmaradt naptejet? Erre a 3 dologra figyelj »

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a tészta biztosan omlós lesz, és tele van sok finomsággal. Tökéletes uzsonna vagy desszert, de egy-egy szelet csokis-mazsolás kuglóf őszi estéken tea vagy kakaó mellé is jólesik.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg reszelt étcsokoládé
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom
  • 1 táblatortabevonó
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd a rumba egy fél órára. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot keverd habosra, egyenként add hozzá a tojássárgákat, és reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a tojássárgás masszához. Utána fakanállal keverd hozzá óvatosan a sütőporral és a kakaóporral vegyített lisztet is. Végül pedig az apróra vágott étcsoki, a dióbél és a mazsola megy a tésztába.

A kuglófformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon nagyjából 50 percig. Ha kész, borítsd a rácsra, és hagyd ott kihűlni. Majd vízgőz felett olvaszd meg a csokimázat, és kend egyenletesen a kuglófra. Várd meg, amíg megköt, utána szeletelheted is.

Blog.hu ajánló