Rostban gazdag zabpelyhes kekszek sok-sok kakaóval: a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod

Ebben a kakaós, zabpelyhes kekszben az íze mellett azt is szeretjük, hogy sütés nélkül készül.

Csokis-zabpelyhes keksz sütés nélkül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütés nélkül készülő kakaós-zabpelyhes kekszek ragacsosak, és elolvadnak a szádban. A rostokban gazdag zabpehely akár reggelire is tökéletes választás. A megfelelő állagról a kakaó mellett a mogyoróvaj gondoskodik, amelyet akár házilag is elkészíthetsz. A kekszekhez instant zabpelyhet használj, amelyek nagyon gyorsan puhulnak.

Csokis-zabpelyhes keksz sütés nélkül

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 35 dkg cukor
  • 25 dkg instant zabpehely
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 12 dkg vaj
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A cukrot, a vajat, a kakaóport és a tejet tedd egy kisebb lábosba. Kis lángon olvaszd őket össze, várd meg, amíg gyöngyözni kezd, és így hagyd főni keverés nélkül egy percig. Ekkor vedd le a tűzről, és még forrón keverd hozzá a vaníliaaromát, a mogyoróvajat és a zabpelyhet. Keverd jól össze.

 

Két gáztepsit bélelj ki sütőpapírral. Evőkanállal adagolj halmokat a tésztából a tepsikre, és várd meg, amíg szobahőmérsékleten nagyjából fél óra alatt megszilárdulnak. Ha fel szeretnéd gyorsítani a folyamatot, tedd a tepsiket a hűtőbe, vagy hideg időben az erkélyre. Ezután pakold át a kekszeket egy zárható dobozba.

Granolakosárkák joghurttal és gyümölcsökkel: muffinformában sülnek ropogósra

Ez az egyszerű, de ötletes harapnivaló akár több napra is ellát rostban gazdag reggelivel: a granolás alap adott, a feltétet pedig te alakítod!

Elolvasom

Kép: Monica Lorenzo / Getty Images

Ezt is szeretjük