Kényeztető csokis, vaníliás zsemlefelfújt: olcsó, egyszerű, mégis isteni desszert
A zsemlefelfújt a nagyi kihagyhatatlan sütije volt, baracklekvárral, csokival tényleg ellenállhatatlan.

csokis-pudingfelfujt
Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

Dúsabbnak mutatja a hajat és mindenkinek jól áll: a blunt bob a szezon kedvenc frizurája »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsemelfelfújt az egyik legjobb módja annak, hogy újrahasznosítsd a száraz péksütiket. Rengeteg variációban elkészítheted, lehet túrós, gyümölcsös, lekváros, csokis, vagy több nagyszerű ízt is ötvözhetsz. Az elkészítése még a kezdőknek sem okozhat gondot. Számolhatsz vele desszertként, de főzelékek, laktató levesek után is kínálhatod. 

Csokis, vaníliás zsemlefelfújt

Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 10 dkg tej
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg csoki
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem elég szikkadtak a zsemlék, rakd a mikróba vagy a sütőbe rövid időre, és vágd fel a péksütiket kis kockákra. A tojásokat keverd habosra a cukorral, az olvasztott vajjal, a fahéjjal és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet. Áztasd meg benne a péksütiket, csak arra vigyázz, hogy ne essenek szét. 

Rakd a zsemléket vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba. Az első réteg péksütit kend meg lekvárral, és szórd meg csokival. Erre jön a másik sor, amit ugyancsak ízesíts lekvárral és csokival. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 
Ha szereted a régi, házias ízeket, a fahéjas bundás almát is el kell készítened. 

Ezt is szeretjük