Kényeztető csokis, vaníliás zsemlefelfújt: olcsó, egyszerű, mégis isteni desszert
A zsemlefelfújt a nagyi kihagyhatatlan sütije volt, baracklekvárral, csokival tényleg ellenállhatatlan.

csokis-pudingfelfujt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsemelfelfújt az egyik legjobb módja annak, hogy újrahasznosítsd a száraz péksütiket. Rengeteg variációban elkészítheted, lehet túrós, gyümölcsös, lekváros, csokis, vagy több nagyszerű ízt is ötvözhetsz. Az elkészítése még a kezdőknek sem okozhat gondot. Számolhatsz vele desszertként, de főzelékek, laktató levesek után is kínálhatod. 

Csokis, vaníliás zsemlefelfújt

Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 10 dkg tej
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg csoki
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem elég szikkadtak a zsemlék, rakd a mikróba vagy a sütőbe rövid időre, és vágd fel a péksütiket kis kockákra. A tojásokat keverd habosra a cukorral, az olvasztott vajjal, a fahéjjal és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet. Áztasd meg benne a péksütiket, csak arra vigyázz, hogy ne essenek szét. 

Rakd a zsemléket vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba. Az első réteg péksütit kend meg lekvárral, és szórd meg csokival. Erre jön a másik sor, amit ugyancsak ízesíts lekvárral és csokival. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 
Ha szereted a régi, házias ízeket, a fahéjas bundás almát is el kell készítened. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük