Csokis-vaníliás madeleine: a franciák így készítik kedvenc teasütijüket

A legendás madeleine meghódította az egész világot, gyorsan elkészül, és szinte olyan puha, mint a vajas piskóta.

Csokis-vaníliás madeleine
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A madeleine aprócska, kagylóra emlékeztető sütemény. Franciaországban rengeteg helyen árusítják, régen a királyi vendégeknek is szívesen kínálták. Nagyon finom, puha, ám a receptje pofonegyszerű. Egyetlen titka van, hogy ne süsd túl. Számos ízesítésben megkóstolhatod, a sima vaníliás tésztát dobd fel csokival. A franciák általában teával fogyasztják. 

Csokis-vaníliás madeleine

Hozzávalók

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg csoki
  • 4 evőkanál víz
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kezdd habosítani. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal dolgozd simára a masszát. Végül a vizet is öntsd hozzá.

Kanál segítségével töltsd meg tésztával a vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. A csokit olvaszd fel, és mártsd bele a kihűlt sütik végét. Ha a csoki jól megdermed, rakd lezárható tetejű dobozba, napokig friss marad benne.

Ha szereted a francia sütiket, a croissant remek választás. Készítheted édesen és sósan is. 

Ezt is szeretjük