Csokis-vaníliás madeleine: a franciák így készítik kedvenc teasütijüket
A legendás madeleine meghódította az egész világot, gyorsan elkészül, és szinte olyan puha, mint a vajas piskóta.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A madeleine aprócska, kagylóra emlékeztető sütemény. Franciaországban rengeteg helyen árusítják, régen a királyi vendégeknek is szívesen kínálták. Nagyon finom, puha, ám a receptje pofonegyszerű. Egyetlen titka van, hogy ne süsd túl. Számos ízesítésben megkóstolhatod, a sima vaníliás tésztát dobd fel csokival. A franciák általában teával fogyasztják.
Csokis-vaníliás madeleine
Hozzávalók
- 22 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 10 dkg csoki
- 4 evőkanál víz
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kezdd habosítani. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal dolgozd simára a masszát. Végül a vizet is öntsd hozzá.
Kanál segítségével töltsd meg tésztával a vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. A csokit olvaszd fel, és mártsd bele a kihűlt sütik végét. Ha a csoki jól megdermed, rakd lezárható tetejű dobozba, napokig friss marad benne.
Ha szereted a francia sütiket, a croissant remek választás. Készítheted édesen és sósan is.
Még több recept