Csokis-vaníliás madeleine: a franciák így készítik kedvenc teasütijüket

A legendás madeleine meghódította az egész világot, gyorsan elkészül, és szinte olyan puha, mint a vajas piskóta.

vanilias-csokis-madeleine
beauty and style
Top olvasott cikkek

A madeleine aprócska, kagylóra emlékeztető sütemény. Franciaországban rengeteg helyen árusítják, régen a királyi vendégeknek is szívesen kínálták. Nagyon finom, puha, ám a receptje pofonegyszerű. Egyetlen titka van, hogy ne süsd túl. Számos ízesítésben megkóstolhatod, a sima vaníliás tésztát dobd fel csokival. A franciák általában teával fogyasztják. 

Csokis-vaníliás madeleine

Hozzávalók

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg csoki
  • 4 evőkanál víz
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kezdd habosítani. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és fakanállal dolgozd simára a masszát. Végül a vizet is öntsd hozzá.

Kanál segítségével töltsd meg tésztával a vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformát. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. A csokit olvaszd fel, és mártsd bele a kihűlt sütik végét. Ha a csoki jól megdermed, rakd lezárható tetejű dobozba, napokig friss marad benne.

Ha szereted a francia sütiket, a croissant remek választás. Készítheted édesen és sósan is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük